☎️ Pon - Pia 8:00 - 16:00 | +421 903 707 907

Ako vyčistiť čiernu batériu od vodného kameňa?

 

Čierne kuchynské batérie sú elegantným a štýlovým doplnkom každej kuchyne, až... Až kým sa na nich neusadí vodný kameň a iné nečistoty. Nieže by nerezové batérie boli viac chránené – to nie. Problémom je, že práve na čiernej farbe škvrny viac bijú do očí.

Pre zachovanie krásy a funkčnosti vašej čiernej vodovodnej batérie je dôležité vedieť, ako ju správne vyčistiť. V tomto článku sa pozrieme na sprievodcu tým, ako vyčistiť čiernu vodovodnú batériu s použitím prípravku Blanco Daily Clean.

.

Predtým, než začnete používať čistič, odstráňte hrubé nečistoty z povrchu čiernej (granitovej ) kuchynskej batérie. To môžu byť vodné kvapky, škvrny od čistiaceho prostriedku alebo iné nečistoty. Jednoducho ich utrite mäkkou handrou alebo utierkou.

Povrch by mal byť pred použitím suchý, aby sa umocnila sila prípravku.

Čistič Blanco Daily Clean je, okrem vodovodných batérií, vhodný aj pre použite na drezy. Ak teda máte granitový drez, tento pomocník vám významne uľahčí čistenie.

Ako aj z názvu vyplýva – ide o pravidelnú údržbu vášho drezu, či batérie. Predchádza sa tak možnému hlbšiemu vniknutiu nečistoty do štruktúry.

Výhodou čističa je, že sa aplikuje vo forme spreju. Z toho plynú 2 výhody:

  1. Ušetríte množstvo aplikovaného prípravku
  2. Rovnomernejšie pokryjete plochu a drobné čiastočky prostriedku sa dostanú bližšie k nečistote.

Stlačte rozprašovač na fľaši prípravku a aplikujte ho na povrch čiernej vodovodnej batérie alebo drezu.

Nechajte prípravok pôsobiť niekoľko minút, aby prípravok zreagoval so škvrnami a hĺbkovo ich odstránil.

.

Blanco Daily Clean je šetrný k materiálu a nezanecháva škvrny, preto môžete byť pokojní, že váš čierny povrch zostane nepoškodený.

Často sa ľudia pýtajú, či sa aplikáciou prípravku nezmení farebný odtieň drezu, či batérie. Môžete byť bez obáv. Prípravok je silný, ale šetrný k farbe. Ak si ale nie ste istý, môžete skúsiť aplikáciu na miesto, kde nie je drez až tak vidieť ( napr. zo zadnej strany od steny, či okna ).

Po pôsobení prípravku použite mäkkú kefu alebo zubnú kefku na jemné potieranie povrchu čiernej vodovodnej batérie. Týmto spôsobom môžete odstrániť nečistoty, škvrny a vodný kameň, ktoré by sa mohli usadiť na povrchu.

Na záver opláchnite povrch teplou vodou, aby ste odstránili zvyšky čističa. Potom vysušte vodovodnú batériu mäkkou utierkou, aby ste odstránili všetky stopy vody.

Vaša (nielen) čierna kuchynská batéria alebo granitový drez by teraz mali vyzerať čisté a žiarivé. Pravidelné používanie Blanco Daily Clean vám pomôže udržiavať jej lesk a krásu na dlhý čas.

 

.
.
.